Colocviile Eminescu au devenit sinistre!

Când cineva își asumă un mic efort de organizare, cu bani puțini, dar suflet mare, și încearcă să facă ceva, de pildă, un COLOCVIU, unde ar trebui, bag seamă, să se spună lucuri inteligente despre POET, iată că apar , instantaneu, vreo 8 din 10, care să se afle în treabă!

Le trebuie articole publicate,  ca să mai bifeze vreo ”activitate”, să mai cheltuie aiurea niște bani, să se dea în spectacol. Puțini mai sunt cei care au, în adevăr, ceva de spus despre Eminescu, la colocviile Eminescu!

Și dacă, o foarte ambițioasă doamnă profesoară de la Universitate ridică în slăvi un foarte mediocru tânăr domn universitar și doctorand, care face referate cu mult sub media unui student la Litere în anul I , plin de clișee și obscur, atunci, cu siguranță, colocviile Eminescu și-au atins ținta: să-i amețim pe proști și să ne prefacem că suntem foarte inteligenți!

În fiecare an , la ”Zilele Eminescu”, îmi promit solem că nu voi mai participa nici măcar cu gândul! Și, în fiecare an se ivește ceva sau cineva, și trebuie să particip cumva!

Anul acesta a fost cel mai prost ever!

Un răspuns la „Colocviile Eminescu au devenit sinistre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s