Tapis de fleurs, Grand Place, Bruxelles, 2012

Marca unei mari capitale europene este repetabilitatea: a avea forța financiară și mentală de a organiza ceva repetabil, ceva măreț în sensul cantității, accesibil maselor, deci popular. Piața ”cea mare” din Bruxelles  este, din 1971 locul în care ceva UNIC se repetă tot la 2 ani: Le tapis de fleurs! Covorul este alcătuit din flori și petale de flori, așezate direct pe pământ, iar floarea de la care s-a plecat în acestă realizare e begonia. 2000 m2 și 300 de flori pe m2, fiecare covor floral din fiecare an are o tematică anume, anul acesta tema este Africa.

Mii de turiști se perindă, își dau rând la făcut fotografii, nu se împinge nimeni, e un du-te-vino plăcut, lumea glumește, zâmbește, se bucură firesc, ceea ce, pentru un român, e nou! Mii de oameni vin la Bruxelles PENTRU ACEST EVENIMENT, consumă enorm, plătesc cazări: orașul câștigă.

Suntem sceptici și dăm din umeri și ne spunem că la noi așa ceva nu s-ar putea realiza în veci! Greșim! Ar trebui să  învățăm să trăim NORMAL, atât. Deja asta mi se pare un exces…

Foto: Agachi

Reclame

2 răspunsuri la „Tapis de fleurs, Grand Place, Bruxelles, 2012

  1. Pingback: Axis Mundi « Elenaagachi's Weblog·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s