Mirajul Puterii

Atunci când un președinte al țării ( incontestabil talent al manipulării) alege să-și sperie poporul cu aducerea în fruntea guvernului a șefului serviciilor secrete, ne aflăm sau în dictatură sau într-un SF de proasta calitate.  Pe toată durata protestelor oamenilor simpli, majoritatea pensionari, președintele a tăcut. Așa cum ne-a obișnuit, într-o lume demnă de condeiul lui Garcia Marquez, a făcut calcule și a tras sfori. Și sforile gândirii sale au adus în lumină, pe post de superstar(letă) pe chiar Eminența Cenușie, inteligentă și cultivată, așa cum bine îi stă unei Eminențe…

Mirajul de nedescris al Puterii, acestă ”Forță” duală, cu o parte luminoasă (cea din campaniile electorale) și cu una mult mai subtilă, întunecoasă, acaparează fără milă pe omul frustrat, pe omul mic, pe omul care se lasă cu ușurință subjugat de ea. Ce este Puterea la noi , ce a fost, în ultimii 70 de ani, decât un prilej de a -ți face de cap într-o lume sedusă de lăcomie. Cât poți fi de lipsit de scrupule, ca să te comporți așa cu propriul popor, am văzut, de când ne-am născut. Suntem sătui de experimentul Forței nefaste asupra noastră.

Acum, exact ca într-un SF , Eminența Cenușie intră însăși în luptă, pentru efectul de final. Pensionarii tremură în ger și spun: ”Noi nu mai avem nimic de pierdut! O facem pentru copii!” Lupta-te cu ei, Darth Vader! Câtă onoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s