Un simbol la apus…

Acum 20 de ani, când regelui îi era închisă ușa în nas de către președintele Iliescu (cel care, azi e mare conciliant, dar care, în anii 90, NE SPULBERA TUTUROR ILUZIILE!), vulgul, actualii comentatori și postatori ai lașității de pe forumuri, comenta că ”regele e prea bătrân”, Iliescu era verde…el trebuia ales!

Iată că regele s-a încăpățânat să trăiască. Acum, actualul președinte se aseamănă izbitor, ca atitudine și alegere cu precedentul…sau cu precedenții. Toți nomenclaturiști, vineți de invidie că nu le curge sânge nobil în artere…

Cât s-au mai codit parlamentarii să-l primească la parlament! Mulți dintre ei, fii de țărani, țărani care și-au pierdut identitatea și bunul simț, proaspăt moșieri, care s-au exersat în colectarea șpăgilor. Cultura lor politică: ”Cum spune șefu!!” Ne uităm cu ochii căscați la regii altora! Pe ei îi admirăm. Regele nostru e încă viu și ne grăbeam să-l îngropăm de acum 20 de ani! Ce a făcut comunismul din noi se vede clar abia acum! Greață!

LA MULȚI ANI, MAJESTATE! Mă uit la acest simbol care apune liniștit, calm, demn, cu mintea întreagă, mă uit la ce Românie s-a gândit și la ce Românie a găsit!!

6 răspunsuri la „Un simbol la apus…

  1. nici nu-i uşor să „ţii” un simbol viu în mentalul colectiv.
    frumoase poze ai găsit. prima e impresionantă în mod deosebit.
    nu l-ai pus şi pe principele radu duda. e greu de încadrat, n-aş vrea să fiu prea dur cu el. poate îmi scapă mie ceva.

  2. Duda e …actor… dar, sa stii, mie mi-a placut de el! A fost la noi , la liceu, are o tinuta impecabila, o dictie impecabila si s-a impregnat de alura regelui, care mie cel putin mi se pare extraterestra!

  3. Nu știu dacă s-a încăpățînat el însuși ori l-a ținut Dumnezeu ca pe o oglindă în care o bună parte dintre români, cred că majoritatea, nu mai poate privi, pentru că acea oglindă nu-i dă răspunsuri pe plac!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s