Festival de trei parale

Oamenii din Botoșani, care mai cred în sensul purificator al artei, nu pot să nu remarce nenumăratele PLECĂCIUNI pe care directorul principalei instituției de cultură, Teatrul ”Mihai Eminescu”, le face de ani buni către toți mai marii zilei, indiferent de rangul lor…

În anul acesta, la cele 2 festivaluri de teatru pentru elevii de liceu, dl Traian Apetrei (mai e vreo mirare?) a avut un rol important: la festivalul ”Amfiteatru” a fost amfitrion, iar la ”Lyceum” a fost președintele juriului!

Pe lângă umilința la care am fost supuși, aceea de a ne preface că nu știm cine sunt câștigătorii, din moment ce a trebuit să asistăm forțat, nejustificat și neelegant, încă o dată, la spectacolul lor, înaintea decernării, a mai existat una: NENUMĂRATELE PLECĂCIUNI DE CARE, DOMNULE APETREI, NE-AM SĂTURAT CU VÂRF ȘI ÎNDESAT!

Noi, cei din Laurian nu facem spectacol doar ”ca să ne râdem”, nu suntem comerciali și, desigur, nu suntem , probabil, pe gustul juriului unui ”festival” care, oricum, nu mai este decât o umbră a ce a fost și o sursă de profit pentru Casa Sindicatelor.
Care e competența unui juriu ales pe criteriul ”cine ne sponsorizează”, domnilor Rău și Apetrei???

(Ovidiu Ianțoc în Opera de trei parale)

Păcat că, încurcați de atâtea plecăciuni, nu ați observat deruta din ochii celor mici de la Drama Club! Cum spunea azi cineva, cei mici și-au pierdut INOCENȚA! Au asistat, prostiți, la o făcătură pe care, vă asigur, nu o vor uita curând.

(Alexandru Badea și Dragoș Hrițuleac în Opera de trei parale)

Eu ce să mai spun? Că trebuie neapărat să mergem în alte orașe decât acesta, așa cum facem de obicei, ca cineva să remarce că avem ceva de spus? Mereu facem asta și mereu ne doare că ”ai noștri” nu sunt deloc cu noi! ”Ai noștri ” însemnând ”cei de acasă”!

O să se creadă că e o atitudine tipică perdanților. O fi! dar mai e ceva: pierderea inocenței e un act grav, mai ales la o vârstă mică.  Tot mai mică, în ultimul timp. Și noi, oamenii mari, suntem responsabili pentru asta!

(Opera de trei parale, fotografii de Răzvan Chirilă)

Drama Club știe să câștige și știe să piardă. Nu fără leziuni interioare…

Mulțumim, Carmen, pentru imagini și empatie!

Reclame