Ce se întâmplă cu locurile, după ce oamenii pleacă?

Un stat care-și trimite populația peste graniță, doar ca să scape de ea, ce fel de stat este?

Un popor care doar disperă pentru că i se ia dreptul de a fi îngrijit, ce fel de popor este???

Din acest paradox nu putem ieși.

Nu stiu dacă desființarea spitalelor, masacrul spitalelor adică, e profitabil(ă) economic… cu siguranță, PSIHIC e o catastrofă!  Pentru că omul simplu știe că, dacă e dus „la spital”, poate mai scapă! Acum insă, unde îl mai duci? Pe ce criterii??? Care scapă și care nu???

Cu un cinism de-a dreptul NAZIST, iese, azi, pe televiziuni, premierul României să ne asigure că oamenii care au murit în(tre) timp(ul) închiderii spitalelor  AR FI MURIT ORICUM! Că, prin urmare, nu e din cauză că el și ai lui au desființat spitalele…

Așa, și???

Dar dacă oamenii aceia au murit cu conștiința faptului că PUTEAU FI SALVAȚI???

Cui îi mai pasă (de) ce gândește omul, când moare???

Cum e să mori, de pildă, într-un sanatoriu străin, știind că S-A FĂCUT TOTUL, și cum e să mori ca un câine, știind că ai fi putut fi salvat de o banală NITROGLICERINĂ???

PS E și la ei ca și în învățământ: medicii înregimentați POLITIC susțin că e bine că se desființează spitalele (și vor pune în loc ce??? și, mai ales când???) , medicii normali la cap, nu!

(foto: Andra Agachi)

7 răspunsuri la „Ce se întâmplă cu locurile, după ce oamenii pleacă?

 1. Lucrurile s-au „simplificat” mult – avem 2 alternative f clare: suntem sanatosi sau murim 😦
  Ca sa nu mai vorbim de „eficienta” caminelor de batrani: incepi sa mori doar la ideea ca vei ajunge acolo …

 2. Pingback: Punct! « Dumitru Agachi’s Weblog·

 3. Pingback: Rokssana's Blog·

 4. Stai să vezi când vor începe să desfiinţeze cimitire… Multe dintre ele sunt nerentabile, într-adevăr… Au refuzat deja să repatrieze rămăşiţele unor Brâncuşi, Eliade, Cioran…

 5. Pai, nu esti chiar exagerat! Cu sigurantza, se vor gasi de facut o viloaie pe undeva; e un caz, la Iasi, unde un DEZVOLTATOR a plantat catva blocuri pe un cimitir. Iti dai seama ce vise vor avea oamenii aceia… adica, noi toti, oricum avem cosmaruri…
  Curand, cimitirele vor renta: o locuintza cu tot ce trebuie, plus adrenalina!

 6. problema, o vad mult mai grava.
  In 1989, in Romania, erau peste 23 mil de oameni, cu o natalitate de 360 mii copii nascuti intr-un an. In 2010 sunt 21,3 mil estimati, cu natalitate de 260 mii copii nascuti.
  In ritmul acesta, cu o natalitate negativa, in 2050 Romania ajunge la 15,5 mil oameni.

  Problema se pune altfel. Cat la suta contribuie la fondul de stat? Anul trecut, citisem un aricol: 4.5 mil angajati. Punct. Restul, sunt mai mult sau mai putin sustinuti de statul roman.

  Si mai grav este, ca descresterea populatiei este continua in ultimii 20 ani, dar nu s-au luat masuri, cu o reducere procentuala a intregului sistem public: a armatei, a angajatilor din ministere, a politiei, a scolilor, spitalelor, primariilor etc. Nu s-ar fi ajuns in punctul asta.

  Eu mai ma uit si peste gard la Germania. Astia nu au armata (li s-a interzis dupa al 2lea razboi mondial). Si unde a ajuns economia lor… Ei dintodeauna au cam 40% din absolventii de 18 ani, cu bacalaureatul luat (aici se compara cu Romania anului 2011), iar procentual la nr populatiei, au mai putina politie ca Ro, dar ce strictete este…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s