Haosul oamenilor și haosul lui Dumnezeu (20.03.2011)

(Samurai, foto de AICI)
Atunci când Creatorul, obosit de uriașul efort ziditor, ațipește puțin, Creația o ia razna, cutremurele își ies din măsurători, apele se adună în cer, oamenii se scurg spre/in pământ. Haosul divin se iscă din visul Creatorului și niște oameni extratereștri, absolut fenomenali, din sămânța aruncată de samurai, trudesc și chiar reușesc, să se comporte normal, demn, exemplar. Haosului divin, ei îi răspund cu un cartonaș pe care stau scrise câteva cuvinte: „Vă mulțumim că vă rugați pentru noi!”
Atunci când omul adoarme, cu capul pe coate și se visează mare lider, visul lui ia forma unui coșmar din care se naște haosul. Orice declarație de război e visul unui nebun care nu știe să-l interpreteze. Oricâți deștepți ar încerca să-i explice semnificația profundă, el va apăsa pe trăgaci, uitând cu desăvârșire că Istoria nu are numai invingători, ci și o enormă cantitate de învinși, pentru care niciun vis nu e atât de cuprinzător, să-i scoată din suferința lor.
Daca haosului divin, samurai falnici i se opun cu perseverență și chiar reușesc să-l înlăture, haosului uman nici Creatorul însuși nu-i mai poate face față!

(IMAGINE SOURCE)

Anunțuri

3 răspunsuri la „Haosul oamenilor și haosul lui Dumnezeu (20.03.2011)

  1. „Daca haosului divin, samurai falnici i se opun cu perseverență și chiar reușesc să-l înlăture, haosului uman nici Creatorul însuși nu-i mai poate face față!”

    Haosul divin este doar o alta forma de ordine sau un picior intins pentru a pune piedica unui mers prea galopant.E randul Divinului sa-si intrebe creatia „quo vadis?!”
    Haosul uman e lectia de viata pe care trebuie sa ne-o insusim toti,pentru a ne ajuta sa crestem in statura.Ce maestru si-ar opri discipolul de la experiente dure,insusite chiar pe propria piele,dar care aduc atata bogatie de intelepciune in urma,infranandu-i cunoasterea doar cu scuza durerii?!…
    Divinul care doar a rostit demult „Sa fie lumina!” nu e depasit de situatia actuala,poate si-acum a spune un Cuvant(nu o vorba,atentie! vorbele sunt prea usuratice…)pentru a recrea un Eden oriental in Tara Soarelui Rasare,dar lectia nu e pe deplin invatata.Maestrul e inca la lucru!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s