Frustrații profesorului Irimia

După moartea profesorului Dumitru Irimia, s-au trezit mulți viteji, repetenți, restanțieri, colegi de catedră mediocri, să-i întineze memoria, pe forumurile unor ziare de doi bani, care acceptă orice, numai de dragul audienței.

***

… scriu acum pentru Frustratul, care își tot chinuie puțina minte pe care o mai are, să fabrice adrese de mail false doar ca sa-mi transmită cât de tare detestă memoria profesorului Irimia, în numele căreia am pornit blogul respectiv.

Dragul meu, ca să necinstești memoria cuiva, e un semn de mare uscăciune sufletească. Probabil că dacă profesorul te-a picat la examene, a simțit dânsul ce a simțit! Uneori, noi, profesorii,  mai facem și nedreptăți, dar mulți dintre noi simt cum veți crește voi și poate că o pălmuță dată azi se vrea un semnal de alarmă. Profesorul Irimia nu m-a menajat nici pe mine, dar am avut numai de înțeles și numai de învățat de la domnia sa. Așa că, vezi tu, frustrările pe care le deverși aici pe blog au același scop: să te elibereze! Eu îți recomand un specialist, un psiholog, un psihiatru… Nu ai să reușesti niciodată să pătezi memoria cuiva! Ea stă sădită, adânc, în inima celor care l-au cunoscut! Dacă ai fi un mare spirit, ai da măcar o singură adresă de mail valabilă, ca să-ți pot răspunde fără să murdăresc acest blog. Dar spiritele gregare se exprimă numai pe forumuri și cu identități false. De asta nici nu ați putut pricepe un om vertical! Anatomic, nu aveți organ pentru așa ceva!

3 răspunsuri la „Frustrații profesorului Irimia

  1. Da, Vania! E usor…relativ. Cred ca-i macina …inteleg asta!
    Si mie mi-a scris un fost elev, de acu vreo 10 ani… macar ala a avut curaj! Astia sunt niste mediocri care se revarsa pe forumuri. Nu asta e solutia! Dar cine stie??

  2. E o vorba care imi place mie foarte tare: „Ciinii latra, caravana trece”(scuze pentru diacritice, nu le am …). Si vorba aceea spusa lui Nichita de catre cineva: „Mai Poete, nu mor caii cind vor ciinii”. Asa ca, lasa-i sa latre…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s