O zi normală de vacanţă, într-o ţară care pare (dar nu mai este) normală…

La Humor, lunca Moldovei acum nu e plină de bidoane de plastic, dar începe să privească munţii dincolo de cele câteva viloaie sinistre în urâţenia lor…

Spre Marginea încă mai găseşti colţuri de privit, dar lumea e tot mai turmentată şi obscură. Am stat de vorbă cu o femeie simplă care mi-a spus lucruri inimaginabile. Lume ce are în casă televizor, dar îşi dirijează viaţa ca în Evul Mediu. A durut asta!

La Arbore m-am cocoţat pe un gard să fac 2 fotografii, poarta era închisă…

La Ionăşeni, în satul bunicilor, pădurea încă e frumoasă, dar am văzut nenumăraţi arbori imenşi, „însemnaţi” cu stigmatul distrugerii umane (adică gata de tăiere, pe înţelesul prietenilor mei mai tineri!)

Eu cred că ţara asta e doar APARENT frumoasă! Şi că frumuseţea ei e doar un fel de moştenire. Nu facem decât să o distrugem, să o urâţim, pe măsura urâţeniei noastre.

Am intrat, zilele trecute într-un birou al unei instituţii. O femeie care părea absolut normală îşi sorbea cafeaua. Apoi a deschis gura să vorbească… am crezut că se prăbuşeşte tavanul! Cam ASTA e senzaţia când vezi atâta splendoare şi când, mai apoi, simţi atâta urâţenie… Cu scuze pentru acei care nu se simt părtaşi la acest dezastru!

4 răspunsuri la „O zi normală de vacanţă, într-o ţară care pare (dar nu mai este) normală…

  1. Distrugerea padurilor e f dureroasa si pentru mine. Cam peste tot pe unde am trecut se intampla si se taie copaci sanatosi, ca n-au ce face cu uscaturile …

  2. Na! Viloaiele nu se fac cu aer! Eu personal nu vad si nu am vazut never sensul unei case mari, daca nu e palat si nu contine opere de arta neasemuite, pe care, eventual, publicul sa le vada cat este posibil. Dar vila poate fi si frumoasa si poate fi asezata si intr-o zona care sa nu disturbe peisajul, sa nu se taie padurile… Nu stiu daca ai fost de curand. In Poiana Brasov, unde padurea era o splendoare, acu e o padure de vile…A ramas, cumva aerul tare. In rest, te duci sa vezi vile! O tara de vile si viloaie, o tara cu oameni urati!

  3. Ce superb ti-a iesit padurea de la Ionaseni !
    Se simte seva se sub scoarta copacilor …

    Nuantele de gri sunt de nota 10. Ce aparat
    foto folosesti?

  4. Te sarut, -X-! Un aparat banal, problema e lumina! Lumina era putin spre Apus, momentul meu preferat de a merge acolo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s