Superba „leapșă” de la Gabilutza!


(Picturi de Jacub GagnonThanks!)

Gabilutza a realizat pe blogul său o imagine caldă a lumii, desprinsă de zațul nociv în care plutim noi câțiva și esențializată.
Regula jocului e clară, dai o definiție, apoi alegi un cuvânt din definiția ta și mergi mai departe! Preiau ultima frază a lui Gabilutza și încerc să o duc mai încolo.
”Mierea…dulcele rezultat al trudei sustinute a multora, din cupa de culoare, din mijlocul verdelui. Pe limba dulce, in suflet calda, picuri de soare, de flori si de zumzet, feerie armonioasa… Ce este FEERIA?”

feeria e atunci când lași sufletul afară din cușca în care-și poartă povara… Ce este SUFLETUL?
sufletul e un râu de lumină sau o apă stătută și rău mirositoare, depinde care suflet ți se revelă în abisul existenței de fiecare zi… Ce este ABISUL?

abisul e arhitectura de cubulețe care ne determină viața aceasta, verde la început, apoi maroniu-roșcată la final… Ce este FINALUL?
…păi, finalul e punctul la care ți se întâmplă să te gândești toată viața și pe care, în cele din urmă, te prefaci că ai uitat să-l vezi… Ce e AI UITAT?

ai uitat e un hău fără fund și e o construcție prin intermediul căreia creierul ne dă semn că nu mai e chiar mult… Ce e CREIERUL?

creierul e o mașinărie fără scrupule, care se strică exact când ai mai mare nevoie de ea, care adoarme în crepuscul de zodii. Ce e ADOARME?

adoarme e atunci când îți așezi mâinile sub cap și te gândești la luceferi. Ce sunt LUCEFERII?

...luceferii sunt niște himere uriașe pe care fiecare le caută toată viața, dar puțini sunt aleșii ce le găsesc cu adevărat. Ce e o HIMERĂ?

o himeră e o iluzie cât casa, de care nu vrei să mai scapi, himerele sunt ielele, iar cine le vede moare nebun. Ce e NEBUN?

nebun e opusul lui BUN, adică un bun cu aditivi alimentari. Ce e BUN?

...bun e doar Dumnezeu, restul suntem niște piticanii fără rost. Ce e ROST?

rostul e atunci când, în fața morții fiind, îți spui că nu ai trăit degeaba. Ce e MOARTEA?

moartea nu e capătul vieții, moartea e o feerie… CE E FEERIA?

feeria e atunci când

Trimit leapșa aceasta următorilor prieteni din blogroll: lui Beausergent, lui Zeffy, lui Merlinlx, lui Tetris, Dianei, lui Costin, Gabrielei, Gânditorului, lui Vania, lui Gabi, Bellei, Orei 25, Ștefanei, lui Paul, lui Iv cel naiv, lui Gigi, lui EXERGY, lui MB, Andrei, lui Dumitru

15 răspunsuri la „Superba „leapșă” de la Gabilutza!

 1. Pingback: Căruţa cu dropii… (7.04.10) « Dumitru Agachi’s Weblog·

 2. 🙂 Ideea ar fi sa se joace „Laurianul”, sa vedem ce figura vor face profii cand elevii le vor raspunde poetic la intrebari ! 🙂

 3. Daaaa! ideea ta e tare buna! Noi, oricum, facem jocuri! Asta e unul de creativitate! Am sa incerc, dar stii, elevii de azi se dau un chic cam greeeu la cuvinte! Totusi, NU MA PLANG! NU INCA! 🙂

 4. Pingback: Stupul VI « Ioan Usca·

 5. Pingback: Cu leapşa la cireşe « Beausergent's Blog·

 6. Multumesc pentru onoranta invitatie la leapşă. Îmi ce scuze că pentru promptitudine şi eficienţă am apelat, nesportiv, la stupefiante.

 7. Elena,iti multumesc ca mi-ai trimis si mie aceasta leapsa.Sincera sa fiu,pare cam dificila pentru mine si ca sa raspund trebuie sa am mintea limpede.Mi-a venit o idee si anume sa folosesc cate-un vers din unele poezii care-mi plac.Nu de alta, dar eu nu ma pricep la vorbe.
  Trebuie sa mai citesc regulamentul ca sa pricep.Prind greu si uit repede,asa se spune, nu?
  P.S.Imi plac foarte mult picturile.

 8. Nu cred ca pot onora invitatia…Nu e cind, nu e cum, nu e cu ce…Dar citesc cu placere ce altii reusesc sa faca, avind cind, cum si cu ce.

 9. Pingback: Ce e… iubirea? | Andra·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s