Tanti Florica de la Tulbureni

Tulbureni e o localitate mică, dar frumoasă, în prelungirea orașului Botoșani.
Tanti Florica abia își mai târâie picioarele… cândva era tânără…

…tanti Florica nu face politică. Toată viața a muncit la câmp cu soțul ei, Dumnezeu să-l odihneacă… Nu prea i-a plăcut de el: ea era mereu pusă pe veselie, el era un taciturn. Părinții au rugat-o să se mărite, PENTRU A PĂSTRA O CASĂ… o viață cu un taciturn PENTRU O CASĂ, ăsta da, sacrificiu… Tanti Florica e sigură că și-a plătit toate păcatele ÎN VIAȚA ASTA!
Pentru că e văduvă și pentru că nu are cu ce să-și repare grajdul care a rămas în ruină de pe vremea răposatului, tanti Florica vine la oraș cu de toate… cu verdețuri, cu ouă, ba mai taie și câte o găină…
Îi dau, de regulă, mult mai mult decât trebuie PENTRU CĂ-MI FACE PLĂCERE și, mai ales, pentru că povestește frumos.
Tanti Florica a venit cam tristă alatăieri… a fost votul. Ea e o femeie cu mult bun simț și eu o ascult amuzată cum comentează, așa, ca la țară, despre tot ce i se întâmplă… Nu e mulțumită… noi am vrea o schimbare, spune ea, măcar să vedem pe altu… ne-am săturat! Nu a făcut nimic pentru noi… Lasă, îi spun, știi bine că la români schimbările cer sacrificii…
Tanti Florica nu știe și nu face politică, DAR ARE BUN SIMȚ și se pricepe la oameni! E cel mai important lucru, cred eu, restul e tăcere! Pe casele tăranilor cresc mușchi galbeni…

Reclame

4 răspunsuri la „Tanti Florica de la Tulbureni

  1. Cata inocenta, puritate, frumusete in faptura asta. Ce pacat ca „deasupra” ei stau niste nenorociti, care nu ar fi vrednici nici macar talpile picioarelor sa i le sarute! In fond, nu stau deasupra sa, ci mult , mult sub ea.

  2. Intotdeuna ne raportam la ei, la inocenti… e un fel de regasire a radacinilor. Cat despre ceilalti, suntem de acord!

  3. aici nu-i vorba de o persoana, e vorba de un sistem greoi, diabolic conceput, tocmai in ideea de a pastra macar inertia vechiului – care se traduce in avantaj social !
    Pana la urma sistemul o sa fie fi schimbat cumva, dar asta ia mult timp – se gasesc greu oameni cu adevarat capabili si motivati de perspective marete !
    Pana atunci o sa ne multumim cu trendul (globalizarii) istoriei care ne mai impinge din spate ! 🙂

  4. Da, numai ca persoanele nici ele nu-s la inaltime. Ba, am impresia ca-s propulsate astfel INCAT NIMIC SA NU SE SCHIMBE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s