Câteva lucrări (rodiri 2)

Au apărut de curând câteva publicaţii unde am avut contribuţii. Cred că e bine ca, mai cu seamă elevii mei să ştie că nu dorm când ajung acasă!!!
Le iau în ordinea apariţiei lor.
MERIDIAN BLAGA este o publicaţie a Societăţii Culturale „Lucian Blaga” de la Cluj-Napoca, ajunsă la volumul 9. Ea insumează lucrările prezentate la Festivalul Naţional „Lucian Blaga”. În fiecare an apar aceste lucrări în 2 volume: filosofie şi literatură. Un volum special este dedicat poeziilor care se citesc în festival. Anul acesta a apărut „Meridian 9. Lucian Blaga în lumină”, o lucrare de proporţii (604 pagini) îngrijită de Mircea Borcilă, Irina Petraş şi Horia Bădescu. Este o antologie impresionantă despre care voi vorbi pe larg în zilele ce urmează.
În Meridian 8. Literatură, Cluj Napoca, 2008, a apărut şi una din lucrările mele prezentate la festival anul trecut.
meridian coperta
meridian pagina de titlu
meridian cuprins 1
meridian cuprins 2

STUDII EMINESCOLOGIE este o publicaţie iniţiată de regretatul profesor Ioan Constantinescu, de la Catedra de Literatură Comparată şi Estetică a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. Publicaţia a ajuns la nr. 11 ilustrând lucrările Simpozionului Naţional „Eminescu – Carte-Cultură-Civilizaţie”, coordonat la Botoşani de Cornelia Viziteu, director al Bibliotecii Judeţene, iar la Iasi de prof. univ. dr. Viorica S. Constantinescu şi prof.univ. dr. Lucia Cifor de la Catedra de Comparată. Volumul este editat la Cluj, la editura Clusium.
coperta
pag de titlu
studii eminesc cuprins 1
A apărut de curând o nouă serie a revistei de cultură din Botoşani, HYPERION, editată de Consiliul Judeţean Botoşani, de Fundaţia Culturală „Hyperion”, şi acum, de foarte curând, şi de Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” al Memorialului Ipoteşti. Revista are, în variantă nouă 192 de pagini, o prezentare grafică de bună calitate. De ea se ocupă direct domnii Gellu Dorian şi Valentin Coşereanu.
P6145065
Nr. 1 al Hyperionului mi-a publicat Balada pentru Marele Orb şi lui Dumitru micul eseu despre Fiul Risipitor (Reîntoarcerea smerită), pe care le gasiţi şi pe blogurile noastre. Balada pentru Marele Orb este chiar PRIMA MEA POSTARE PE BLOG … între timp am ajuns la…239 de postări.
hzperion balada
hzperion 1 cuprins
Hyperion 2 conţine un spaţiu mai amplu pentru Eminescu… Aici am publicat un eseu despre „Cezara”, găsibil, de asemeni, şi pe blog.
hyperion 5 5 6 coperta
Cezara
cuprins hyperion 2

Reclame

2 răspunsuri la „Câteva lucrări (rodiri 2)

  1. aiasta devine memorie culturala foarte. totdeauna gasesti o formula, totdeauna convingi prin fotografiile, picturile, extrasele…, „titrarile”, explicite sau doar sugerate.
    ai o dinamica a imaginarului ceva „de spariat”, se concureaza niste caiete…echinoxiste, marca LAURIAN?
    laurienilor (agachi pina in maduva oaselor), cu Sarmis cu tot, drum bun de Botasani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s