Fluturele negru al Tinei

Fluturi … cand spui fluturi te gandesti la acele zburatoare colorate in mii de culori, care zburda vesele pe campii, care ne insenineaza ziua. Te gandesti la lucruri marunte, la „Traieste clipa!”, caci se stie ca fluturii traiesc doar o zi pe pamant. Si ce ai face daca ti-ar mai ramane doar o zi de trait pe pamant? Unii ar vrea sa petreaca acea zi cu persoana iubita, altii ar vrea sa faca sporturi extreme, altii ar merge in locuri dragi lor, altii ar citi o carte pe care nu vor sa o lase neterminata si mii de alte lucruri.
Dar fluturii? Fluturii ce fac in singura zi traita pe pamant? Fluturii fura zambete oamenilor. Dar cand un fluture este negru? El ce face? Caci nimeni nu zambeste la vederea lui. Unii l-ar asocia cu un prevestitor de rele.In singura zi traita pe pamant se chinuie si el sa fie ca ceilalti, sa smulga un zambet de la un copilas, macar.
Fluturii sunt asemenea oamenilor, apreciati pentru cum sunt, pentru cum arata, nu pentru ceea ce sunt. Majoritatea priveste doar exteriorul, iar cei care ies din tipar primesc o eticheta pe care scrie: CIUDAT/RAU.
Dar ce vina are fluturele ca s-a nascut negru? Ce vina am eu ca sunt altfel?

Postat de Tina (http://pitictembel.blogspot.com/2008/03/fluturele-negru.html)

Un răspuns la „Fluturele negru al Tinei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s